Förskolan i Holm har öppnat!

Niklas Wikholm lämnade över blommor, en flagga och önskade lycka till från föreningen Holmbygdens Utveckling och Idrott (#ShepherdsHut) till pedagogerna Rozi Skralovnik, Zandra Näslund, Elin Håkansson och Carina Norberg”. Text & تصویر: Frida Blomstedt Lidén, ST.nu

 

Nästan sex år efter stängningen var det så dags för Anundgårds förskola att återigen slå upp sina portar! Kampen har varit lång och strävsam att öppna förskolan igen i Holm, som länge varit kommunens enda distrikt utan förskoleverksamhet. Framtiden ser dock ljus ut med en både positiv våg av inflyttning och väntade tillskott i bygden.

Förskolan slog igen år 2019 och verksamhetenlades på is”, med orden om att den skulle öppna igen om underlaget barn på orten blev bättre. Efter bara ett par år hade barnaskaran i Holm växt till sig för att mer än väl uppfylla kravet för en förskola i glesbygden då 16 barn anmälde att de ville ha plats. Läs mera: پیش دبستانی Anundgård در Holm را می توان پس از تولد نوزاد باز کرد, men Sundsvalls kommun besvarar ej förfrågningarna – HBU och föräldrar arbetar för en nystart , från januari 2021.

Under lång tid ville Sundsvalls kommun inte ville svara på frågor om ett återöppnande av förskolan. Förskolan gjordes även omöjlig att hitta eller söka plats på, vilket var en förutsättning för kommunen skulle kunna veta vilket underlag som fanns för att öppna, men trots det har HBU & föräldrarna i Holm inte givit upp.

Men så idag, måndagen den 19 اوت 2024, har kampen för dagiset nått sitt slut! Barn och föräldrar kom för att börja inskolning i de nyrenoverade lokalerna och personalen hade sin förstaskarpa arbetsdagpå den nya arbetsplatsen. Sundsvalls Tidning var också på plats och gjorde ett reportage: ST: Efter långa kampen – förskolan i Holm öppnar.

Ballonger och flagga i topp, återinvigningsdagen till ära.

Föreningen Holmbygdens Utveckling och Idrott överlämnade en blomma och lyckönskningar.

”Vi har skickliga pedagoger på plats som ska erbjuda barnen bästa möjliga utbildning och de har jobbat stenhårt för att få allt på plats”, säger rektorn Anna Holtersom här fotograferas ST’s fotograf.

Amelia Sahlin cyklade under hela sin första dag i förskolan. Just innan hon skulle gå hem passade hon på att gunga lite. ”Att det finns en förskola betyder jättemycket för bygden. Det är viktigt för att barnen i samma ålder ska lära känna varandra. Man får mer gemenskap”, säger mamma Elin. Text & تصویر: Frida Blomstedt Lidén, ST.nu

Många gånger har du säkert åkt förbi Anundgårds fina förskola, som första gången öppnade 1993. Men kanske har du aldrig sett det från insidan? Nedan följer några smakprov från återinvigningsdagenefter att personalen har inrett och gjort fint!

Allrummet, med matbord för de hungriga små.

Rektor Anna Holter intervjuas av ST’s reporter.

Stora lekrummet.

Hobbyrum, för målerier och andra konstnärliga utsvävningar.

Hall och kapprum. Plats för skitiga stövlar och galonisar.

”Det har varit en lång väntan på att allt ska bli klart. Vi har använt tiden för att förbereda oss så gott vi kan. Vi kommer vara en naturbaserad förskola, men ingen ren ur och skur”, säger pedagogen Rozi Skralovnik till ST.

Ett nyöppnat Instagramkonto att följa@anundgardraven? Vad kan det komma dragandes med för skojiga upptåg framöver?

 

 

ادامه مطلب:
19/8 Sundsvall در Tidning: Efter långa kampen – förskolan i Holm öppnar
31/12 Holmbygden.se: پیش دبستانی Anundgård سال نو را تبریک می گوید - ترجیحاً بدون ادامه مخالفت سیستماتیک از طرف شهرداری
27/4 -22 Holmbygden.se: تصمیم BUN امروز: ”Anundgårds förskola” kan öppnas!
19/4 -22 Sundsvall در Tidning: Stängd förskola kan öppna igen: ”Känns väldigt roligt att vi kan göra den här satsningen”
19/4 -22 Sundsvall در Tidning: Jubel i Holm efter beskedet om förskolan: ”Allt kämpande har inte varit förgäves”
6/11 -22 Sundsvall در Tidning: الین, 35: ”Känns som att man bestraffas för att man valt landsbygden”
29/1 -21 Holmbygden.se: ویژگی SVT را در مورد خواسته های والدین برای پیش دبستانی در Holm و پاسخ مدیر ببینید
11/1 -21 Holmbygden.se: پیش دبستانی Anundgård در Holm را می توان پس از تولد نوزاد باز کرد, men Sundsvalls kommun besvarar ej förfrågningarna – HBU och föräldrar arbetar för en nystart
8/1 -21 Sundvalls Tidning: De vill öppna stängda förskolan i Holm

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *